Opšta bolnica Požarevac: Oprema za dijagnostiku i lečenje za tri bolnička odeljenja

Opšta bolnica Požarevac: Oprema za dijagnostiku i lečenje za tri bolnička odeljenja

Opšta bolnica Požarevac zahvaljujući Ministarstvu zdravlja obnovila je opremu za dijagnostiku i lečenje za tri bolnička odeljenja i dostigla još kvalitetniji nivo usluga za svoje pacijente.

Služba anestezije za potrebe operativnog i perioperativnog intenzivnog lečenja dobila je novi aparat za anesteziju i ventilator, proizvođača „Dreger“. Reč je o najsavremenijim anesteziološkim aparatima na evropskom tržištu i značajno će povećati kvalitet lečenja naših pacijenata, kao i broj operisanih pacijenata.

Foto: OBP

Služba za radiološku, ultrazvčnu i CT dijagnistiku bogatija je za eho-sonografski aparat sa dve sonde:
– konveksnom (do 6 MHz) koja služi za ultrazvučne preglede trbuha i male karlice
-linearnom (do 14 MHz) kojom se obavljaju pregledi mekih tkiva, dojke, štitaste žlezde.

Pored toga ovim aparatom obavljaju se i kolor dopler pregledi krvnih sudova vrata, ekstremiteta i drugih regija po potrebi.

U Opštoj bolnici u Požarevcu posebna pažnja posvećuje se novorođenim bebama, pa je za potrebe Porodilišta nabavljen tzv. reanimacioni topli sto, neophodan prilikom dolaska beba na svet. Na njemu se vrši prva „obrada“ novorođenčeta neposredno po rođenju. U sebi sadrži grejače koji ne dozvoljavaju rashlađivanje beba, a pored toga, ima i niz funkcija neophodnih kada je potrebno da se reanimira (oživljava) novorođenče. Od funkcija sadrži aspirator, protok kiseonika i respirator.

Foto: OBP

Opšta bolnica Požarevac i u ovoj godini nastaviće da obnavlja i osavremenjava dijagnostičku opremu i aparate za lečenje svih pacijenata koji gravitiraju našoj ustanovi, sa ciljem da pruži što bržu, precizniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu.

KOMENTARIŠI