POŽAREVAC: Šešelj ovlašćen i od Zvezdana Jovanovića za reviziju postupka

POŽAREVAC: Šešelj ovlašćen i od Zvezdana Jovanovića za reviziju postupka

Legija i Jovanović osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo Đinđića

Nakon što je lider radikala Vojislav Šešelj dobio ovlašćenje od Milorada Ulemeka Legije, za reviziju postupka u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića, danas je ovlašćenje sa istim ciljem dobio i od Zvezdana Jovanovića.

Legija i Jovanović osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo Đinđića.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Požarevcu rekao da mu je i Jovanović potpisao ovlašćenje da mu bude pravni savetnik i da preduzme sve pravne radnje u cilju ostvarivanja prava na obnovu sudskog postupka.

Kako je naveo, podnošenje zahteva za obnovu procesa očekuje se krajem juna.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je u poseti Jovanoviću proveo sat vremena.

“Podsetio je da je slično ovlašćenje dobio juče i od Milorada Ulemeka Legije i da sada, u kontaktu sa njihovim advokatima, „prelazi na posao”, saopšteno je iz SRS.

Iako, kako je rekao, smatra da su “ove presude neodržive”, Šešelj kaže da predstojeća pravna procedura “neće biti lagana stvar”, ali da je u tom pogledu optimista i da se ti procesi moraju obnoviti.

Upitan o zamrznutim sredstvima na bankarskim računima u inostranstvu, o čemu su izvestili beogradski mediji, Šešelj je rekao da se taj novac na računima nalazi od 1989. godine, kada je na vlasti i dalje bio „”komunistički režim” sa kojim je bio u sukobu, čime je sačuvao imovinu od oduzimanja.

KOMENTARIŠI