Požarevac u znaku biciklizma i gužvi u saobraćaju

Požarevac u znaku biciklizma i gužvi u saobraćaju

Međunarodno biciklističko takmičenje "Trka kroz Srbiju" počelo je u danas, 16. juna u Požarevcu.

Iz Požarevca je krenula prva etapa oko 11 časova koja se vozila kružno oko grada, zatim su biciklisti nastavili magistralnim putem ka Velikom Gradištu, da bi se na kraju vratili u Požarevac oko 14 časova. Dužina prve etape je 140 kilometara.

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović je svečano otvorio 57. Biciklističku trku kroz Srbiju:

Ono što moramo da napomenemo je da vozači u Požarevcu kako smo se i lično uverili nemaju strpljenja i razumevanja za Biciklističku trku koja je danas zatvorila Požarevac što se saobraćaja tiče tokom većeg dela dana. Vozači koji su zaglavljeni u Vardarskoj ulici su za Urban City rekli da preko 2 sata ne mogu da se pomere svojim vozilom. Ovim putem pozivamo saobraćajnu policiju da za sva dešavanja koja se organizuju u Požarevcu koja podrazumevaju izmenu režima saobraćaja obaveste javnost putem medija kojim ulicama i u kom terminu neće biti moguće upravljati motornim vozilima.

U subotu, 17. juna biciklisti će krenuti iz Požarevca u 10 sati ka Avali, koja je cilj druge etape. Dužina te etape je 146 kilometara.

Poslednja etapa, 57. Trke kroz Srbiju, biće vožena u nedelju 18. juna od Pećinaca ka Zrenjaninu. Dužina poslednje etape je 140 kilometara.

KOMENTARIŠI