POŽAREVAC: Uhapšen PACOV sa još jednom osobom

POŽAREVAC: Uhapšen PACOV sa još jednom osobom

Uhapšeni Mićić poznat je mnogima još iz vremena akcije „Sablja”, koja je usledila 2003. godine, neposredno posle ubistva premijera Zorana Đinđića

Među uhapšenima u velikoj policijskoj akciji proteklog vikenda je i Mlađan Mićić Pacov iz Smoljinca kod Požarevca, javnosti poznatiji kao vođa grupe koja je bila povezana sa „zemunskim klanom”, saznaje „Politika”.

Mićić je uhapšen sa još jednom osobom pod sumnjom da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenih pronašla automatsku pušku sa preklapajućim metalnim kundakom i okvirom za municiju u kome se nalazi 30 puščanih metaka, dva okvira za automatsku pušku sa po 30 metaka, malokalibarsku pušku „zbrojevka brno” sa okvirom za municiju u kome se nalazi pet malokalibarskih metaka.

Zaplenjene su i tri lovačke puške, pištolj sa okvirom za municiju, optički nišan, 125 komada pištoljskih metaka, 204 komada malokalibarskih metaka, 196 komada puščanih metaka i 14 lovačkih patrona.

Uhapšeni Mićić poznat je mnogima još iz vremena akcije „Sablja”, koja je usledila 2003. godine, neposredno posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Mićić je tada priveden kao organizator požarevačkog ogranka „zemunskog klana”, zbog čega je u zatvoru bio do 2014. godine. Uhapšen je sa još šestoricom članova grupe, i kod njih je pronađena veća količina ilegalnog oružja, municija različitog kalibra, uređaji za noćno osmatranje, više pari registarskih tablica i nekoliko luksuznih automobila. Prema operativnim saznanjima, bio je glavni distributer heroina u Požarevcu i okolini koji su mu obezbeđivali Dušan Spasojević i Mile Luković.

Pre pritvaranja tokom vikenda, Mićić je hapšen u avgustu ove godine pod sumnjom da je pretukao ćerku od 16 godina. Bio je pritvoren i 2012, kada je tokom vikend otpusta iz „Zabele”, policija pronašla u njegovoj kući dve tromblonske mine, eksploziv pentrit, tri revolvera, tri pištolja, dve puške, malokalibarski pištolj, dve lovačke puške pumparice, dve automatske puške, automatski pištolj…

KOMENTARIŠI