Raspisan konkurs Gradovi u fokusu 2018 – Prijave otvorene do 26. januara

Raspisan konkurs Gradovi u fokusu 2018 – Prijave otvorene do 26. januara

Konkurs je otvoren do 26. januara 2018. godine.

Foto: Urban city

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je konkurs Gradovi u fokusu 2018, kojim se pruža prilika lokalnim samoupravama da u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u tim sredinama.

Konkurs je otvoren do 26. januara 2018. godine.

U cilju što uspešnijeg sprovođenja konkursa, odnosno stvaranja uslova kako bi lokalne samouprave imale više vremena za raspisivanje javnih nabavki i efikasnu realizaciju odabranih projekata, Ministarstvo je po prvi put raspisalo konkurs Gradovi u fokusu pre početka kalendarske godine na koju se on odnosi, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Ministarstvo je uputilo poziv svim lokalnim samoupravama da valjano i na vreme pripreme svu potrebnu dokumentaciju i uzmu učešće na konkursu, čija je osnovna namera da podstakne razvoj lokalnih samouprava i doprinese decentralizaciji kulturnog života i ravnomernoj dostupnosti kulturnih sadržaja svim građanima Srbije.

U protekle dve godine na konkursima “Gradovi u fokusu” podržano je 16 projekata iz isto toliko gradova – Novog Bečeja, Kikinde, Zrenjanina, Kragujevca, Užica i Šapca u 2016. godini, Bačke Palanke, Vlasotinca, Sremske Mitrovice, Šida, Vranja, Kraljeva, Bele Palanke, Mionice, Trstenika i Kučeva u 2017. godini, sredstvima u ukupnom iznosu od 291.963.442 dinara.

KOMENTARIŠI