Požarevačka bolnica: Deset zdravstvenih radnika ima kovid, raste broj zaraženih

Požarevačka bolnica: Deset zdravstvenih radnika ima kovid, raste broj zaraženih

Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 55 pacijenata sa kovid infekcijom, od kojih su dve trećine nevakcinisani.

-Tokom jučerašnjeg dana (utorak) imali smo četiri prijema u bolnicu i sedam otpusta na kućno lečenje, kaže v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić.

Među hospitalizovanima najviše je starijih i osoba srednje dobi. Dve trećine njih je na terapiji kiseonikom. Trenutno nema pacijenata na respiratoru, dok je dvoje na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Tokom jučerašnjeg dana nije bilo smrtnih slučajeva.

-Desetoro naših zdravstvenih radnika trenutno ima infekciju kovid 19, svi su na kućnom lečenju osim jednog koji je hosptalizovan, dodaje Nikolić.

U zelenoj zoni trenutno je hospitalizovano 160 pacijenata.

-U Požarevcu se beleži značajan rast broja inficiranih građana, ali malo njih ima kliničku sliku koja zahteva bolničko lečenje. Uočavamo da mnogo lakše prolaze i brže prebole vakcinisani, te i dalje apelujemo na građane da izvrše imunizaciju nekom od vakcina. Ovaj soj virusa prenosi se znatno brže i lakše pa takođe apelujemo da se građani ponašaju odgovorno – da nose maske u zatvorenom prostoru, drže distancu i koliko god je moguće izbegavaju veća okupljanja, zaključuje Nikolić.

KOMENTARIŠI