Požarevačka bolnica na spisku od 19 neaužurnih bolnica prema podacima RFZO

Požarevačka bolnica na spisku od 19 neaužurnih bolnica prema podacima RFZO

Ministarstvo zdravlja će u narednom periodu kontinuirano objavljivati liste zdravstvenih ustanova koje ne dostavljaju dovoljan broj termina za preglede u okviru IZIS-a

Ministarstvo zdravlja objavilo je prošlog petka da 14 zdravstvenih ustanova nije dostavilo dovoljan broj termina za mart za zakazivanje pregleda u okviru Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS).

Takođe, objavili su i spisak zdravstvenih ustanova koje sa liste čekanja nisu obrisale 14 umrlih osoba, kao i 19 bolnica koje na listi čekanja imaju ukupno 1.103 pacijenta čiji datum prijema je u prošlosti.

Među ustanovama koje nisu dale dovoljan broj termina za mart su četiri doma zdravlja, od čega tri iz Vojvodine: Dom zdravlja “Dr Mladen Stojanović” Bačka Palanka, Dom zdravlja Apatin, Dom zdravlja Odžaci i Dom zdravlja Žagubica.

Nedovoljno termina dao je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije Beograd, kao i klinike iz sva četiri klinička centra u Srbiji.

Ministarstvo zdravlja će u narednom periodu kontinuirano objavljivati liste zdravstvenih ustanova koje ne dostavljaju dovoljan broj termina za preglede u okviru IZIS-a. Takođe, u cilju smanjenja listi čekanja zdravstvene ustanove su dužne da iste redovno ažuriraju. One zdravstvene ustanove koje ne budu ažurirale svoje liste čekanja, biće istaknute na sajtu Ministarstva zdravlja, objavilo je Ministarstvo početkom meseca, kada je bilo više od 30 ustanova koje nisu dostavile dovoljno termina za preglede u martu.

Ministarstvo je navelo i 19 bolnica koje prema evidenciji RFZO na listi čekanja imaju lica čiji je datum prijema u prošlosti.

To su Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje gde je na listi čekanja 385 osoba, Kliničko bolnički centar Zvezdara 212 ljudi, Klinički centar Srbije sa 175 osoba, Vojno medicinska akademija sa 125 pacijenata, Institut za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica gde je 59 osoba.

Opšta bolnica Leskovac ima ovakvih 46 pacijenata, Kliničko bolnički centar Zemun 22 osobe, Opšta bolnica Šabac 17 pacijenata, Opšta bolnica Požarevac 14 ovakvih pacijenata, Kliničko-bolnički centar Kragujevac takođe ima 14 ljudi na spisku. Opšta bolnica Kraljevo ima 10, Klinički centar Vojvodine ima šest, po četiri pacijenta na ovoj listi imaju Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa, Zdravstveni centar Zaječar i Opšta bolnica Užice.

Opšta bolnica Loznica ima troje, a po jednog pacijenta sa zastarelim datumom prijema na listi čekanja imaju tri ustanove i to Opšta bolnica Prokuplje, Klinički centar Niš i Opšta bolnica Smederevo.

KOMENTARIŠI