Požarevačka “Plazma” najomiljeniji domaći proizvod

Požarevačka “Plazma” najomiljeniji domaći proizvod

„Plazma keks“ kompanije „Bambi“ je, kao i prethodne godine, poneo titulu „Najomiljenijeg domaćeg proizvoda“, a kompanija „Imlek“ zvanje „Najomiljenijeg proizvođača u Srbiji“, prema danas objavljenim finalnim rezultatima glasanja potrošača u okviru kampanje „Moj izbor 2019“.

Nagrade „Moj izbor“, kao najbolji brendovi u svojim kategorijama, osvojili su: Začin C, Smoki, Metalac posuđe, Knjaz Miloš, Zlatiborac, Dijamant ulje, Moja Kravica, Nectar Family, PS fashion, Plazma keks, Pošta Srbije, Maxi, Dunav osiguranje, Banca Intesa, Forma Ideale, EXIT.

Brend „Tiffany“ je osvojio nagradu kao pobednik internet glasanja.

Devetu godinu zaredom, kampanju „Moj izbor“ organizovalo je udruženje „Moja Srbija“, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova. Ovogodišnja akcija sprovedena je uz podršku potpredsednice Vlade Republike Srbije Zorane Mihajlović, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Beograda.

Priznanje „Moj izbor“ jedinstveno je po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača, navodi se u saopštenju udruženja „Moja Srbija“.

Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi.

Izuzetno, za ovu nagradu mogu biti nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se 930 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija.

Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom krugu glasali su korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova plasirali su se u finale, gde ih je, u svakoj kategoriji, čekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija.

Finalno glasanje organizovano je na terenu, metodom „lice u lice“, a u deset gradova Srbije glasalo je ukupno 2010 potrošača.

Tokom devet godina, koliko traje akcija, naklonost potrošača i nagradu „Moj izbor“ uspele su da osvoje samo 43 kompanije u Srbiji sa ukupno 47 brendova.

Svečana dodela priznanja „Moj izbor 2019“ biće organizovana sredinom maja.

KOMENTARIŠI