Optuženi Zoran Jović (42) iz Miljevića kod Golupca već dva puta robijao – jednom zbog ubistva policajca u Makedoniji, a drugi put jer je jednom čoveku zapalio kuću.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Kragujevcu, Zoran Jović (42) iz Miljevića kod Golupca osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina i tri meseca zatvora, zbog ubistva Dejana Jovanovića (47) iz Mrčkovca. On je zbog ubistva prvostepeno osuđen na 15 godina, a zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja na godinu dana, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina i tri meseca, pišu Novosti.

Na presudu Višeg suda u Požarevcu, tužilac se nije žalio, jer je dosuđena maksimalna kazna, već se žalila odbrana optuženog, ali je ta žalba odbijena. Ovaj zločin izvršen je u noći između 21. i 22. novembra 2017. godine, u Dejanovoj „tojoti“, u blizini benzinske pumpe u Rabrovu. On je te noći povezao optuženog u Kučevo, ali je usput saznao da ovaj ide kod žene u koju je zaljubljen, da bi ubio njenog muža.

Pošto je Dejan odbio dalju vožnju, optuženi ga je usmrtio jednim hicem iz pištolja, a onda njegovo telo prebacio na mesto suvozača. Zatim ga je odvezao na deponiju u selo Srpce i tamo ostavio. Inače, osuđeni Zoran Jović već dva puta je bio u zatvoru. Prvi put zbog ubistva policajca u Makedoniji, a drugi put jer je jednom čoveku u Miljeviću zapalio kuću.

KOMENTARIŠI