U nedelju 24. februara u Batočini je održan Gran Pri turnir u organizaciji Srpske karate Unije. Školski raspust, kao i veliki broj obolele dece od gripa je uticalo na slabiji odziv takmičara, ali nije sprečilo održavanje prvog takmičenja u 2019.godini.

Sve prisutne je pozdravio i takmičenje proglasio otvorenim predsednik opštine Batočina, gospodin Zdravko Mladenović uz prisustvo opštinskog sekretara za sport, gospođe Jadranke Veljković.

Foto: KK Požarevac 92

Požarevljni su nastupili sa nešto manjim brojim takmičara u gotovo svim uzrastnim kategorijama u katama, brobama i Karate Kid disciplini. Ukupno je 40 predstavnika Karate Kluba „Požarevac 92“ uzelo učešće na Gran Pri turniru, ukupno osvojivši medalja u ekipnoj i pojedinačnoj konkrenciji, što je bilo dovoljno za prvo mesto u generalnom plasmanu. Na konačnoj rang listi uspešnosti klubova zabeleženi su sledeći rezultati:

1. Mesto – KK „Požarevac 92“
2. Mesto – KK „Dimitrije Tucović“, Lajkovac
3. Mesto – KK „Aleksandra“, Rača
4. Mesto KK „ Batočina“
5. Mesto KK“Kamikaze“, Velika Plana
5.Mesto KK „Trijumf“, Kragujevac

Od požarevačkih karatista istakli su se već iskusni takmičari Ana Avdalović u katama i Julija Ristić i Aleksandar Antanasijević u borbama koji su na zavidnom nivou takmičarske forme, što im je omogućilo da rutinski savladaju sve svoje protivnike. Požarevački karate klub ima dugu tradiciju kvalitetnog, organizovanog rada sa decom u svim uzrastnim kategorijama, što gotovo uvek dovodi i do rezultatske potvrde na sportskim takmičenjima.

Foto: KK Požarevac 92

Mnogi od naših karatista su nastupali prvi put, te im je ovaj turnir predstavljao idealnu priliku za sticanje takmičarskih iskustava.

Najveći aplauz publike je dobio Pavle Milošević, naš takmičar sa invaliditetom koji je demonstrirao pravu snagu duha i čvrstine karaktera, savladavši predviđen test sa maksimalnom upornošću od prve do poslednje vežbe.

Karate Klub „Požarevac 92“, odmah nastavlja pripreme za nastavak takmičarske sezone, jer se već za mesec dana u Golupcu održava Balkansko Prvenstvo koji će biti daleko masovnije i kvalitetnije takmičenje internacionalnog karaktera.

KOMENTARIŠI