Mnoge članove Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu na sednici održanoj u ponedeljak uveče, kojoj su prisustvovali dvojica kordinatora iz Izvršnog odbora azdužene da prate rad odbora u Braničevskom okrugu, iznenadio je potez njihovog potpredsednika, Ivana Jovića, piše Danas.

On je predsedniku požarevačkim naprednjacima Banetu Spasoviću podneo neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Gradskog odbora, kao i ostavku na mesto člana Graskog veća u lokalnoj samoupravi, o kojoj će se razmatrati na narednoj sednici Skupštine grada Požarevca. Jović je prisutnima kratko rekao da ostavke podnosi iz ličnih razloga u dogovoru sa koordinatorima, bez šireg obrazloženja.

O pravim razlozima Danas nije uspeo da sazna, jer niko od stranačkih funkcionera požarevačkih naprednjaka nije bio voljan da govori na tu temu, niti je iko iz gradske uprave hteo da javno govori zašto je njihov clan Gradskog veća odluči da napusti to Veće.

Kako saznaje ovaj list, Jović se dogovorio sa koordinatorima da napusti stranačke i gradske funkcije, jer ga planiraju da obavlja druge zadatke i poslove, koji su u sukobu interesa sa dosadašnjim Jovićevim funkcijama. Jedan naprednjak je rekao za Danas da se on na taj korak odlučio zbog toga što je nezadovoljan poslednjim kadrovskm rešenjima, kako u stranci, tako i u lokalnoj samoupravi, kao i da je izritiran nedavnim neprincipijalnim pomirenjima u stranci, među donedavno zavađenim naprednjacima.

Inače, gradski odbor požarevačkih naprednjaka je u kratkom vremenskom periodu ostao bez dvojice svojih potpredsednika. Prvo je Ivan Savić iz Kostolca ostao bez potpretdedničkog mesta, pošto je zbog nediscipline isključen iz SNS-a, a zatim je Ivan Jović odneo ostavku.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI