Požarevcu nedostaje najmanje 500 ležajeva

Požarevcu nedostaje najmanje 500 ležajeva

S obzirom na to da se u Požarevcu tokom godine organizuje više kulturnih i sportskih manifestacija, koje beleže sve veći broj učesnika i posetilaca, neophodno je obezbediti dovoljno smeštajnih kapaciteta i prevazići dosadašnje probleme.

– Poslednja urađena studija je pokazala da nam za goste nedostaje oko 500 kreveta, ali verujem da su se u međuvremenu podaci promenili i da je požarevački deficit još veći – kaže gradonačelnik Bane Spasović, i najavljuje dalje unapređivanje turističke ponude, prenose Novosti.

Dotad, najveća manifestacija koja se u Požarevcu organizuje su višednevne “Ljubičevske konjičke igre”, s mnogobrojnim učesnicima iz zemlje i okruženja, pa je za događaj s početka septembra već obavljena javna nabavka. Za smeštaj su se nadmetala dva ponuđača – privredno društvo “Inon invest” i privredno društvo “Avala”, oba iz Požarevca. “Avala” je ponudila višu cenu od procenjene – 310.080 dinara bez poreza, dok je “Inon invest” tražio takođe neoporezovanih 277.062 dinara, pa se komisija za javne nabavke odlučila za povoljniju ponudu konačišta i restorana “In” na Trgu Radomira Vujovića 16.

Ugovoreno je prenoćište u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa uračunatim doručkom i boravišnom taksom, te osiguranjem. Shodno specifikaciji iz javne nabavke, sve sobe sadrže radni sto, stolicu, klima-uređaj, besplatan pristup internetu u čitavom objektu, odgovarajuće krevete, kupatilo, fen, neprekidnu sobnu poslugu i besplatan parking. Za ove usluge će iz gradskog budžeta biti plaćeno 308.000 dinara, sa uračunatim porezom.

KOMENTARIŠI