Predstavljen prvi uređaj sa novim Huaweijevim OS-om

Predstavljen prvi uređaj sa novim Huaweijevim OS-om

Ubrzo pošto je Huawei predstavio svoj operativni sistem Harmony OS pojavila se informacija i koji bi pametni telefon mogao da bude prvi takav uređaj sa novim softverom.

Kineska kompanija sprema novi Mate 30 Lite koji bi trebalo da bude prvi telefon sa novim operativnim sistemom, navela je GSM Arena pozivajući se na objavu jednog dojavljivača na Twitteru.

Za razliku od tog modela, standardni Mate 30 i Mate 30 Pro će koristiti Android Q operativni sistem, sa EMUI 10 interfejsom.

Iako su nepotvrđene glasine nagoveštvale da bi Huawei Mate 30 Lite mogao da stigne tokom jula, izgleda da će se njegovo predstavljanje održati na jesen, kada Huawei obično predstavlja modele Mate serije.

Prema onome što je do sada poznato, Huawei Mate 30 Lite bi mogao da bude zasnovan na modelu Nova 5i Pro, pa bi tako mogao da bude opremljen LCD ekranom dijagonale 6,26 inča, Kirin 810 čipsetom i selfi kamerom sa “punch hole” otvorom.

Senzor glavne kamere imaće 48MP, a tu je i ultraširoka kamera od 8MP, kao i makro i depth senzor. Uređaj bi trebalo da napaja baterija kapaciteta 4.000mAh, koja dolazi sa podrškom za brzo punjenje od 20W.

Vision i Vision Pro

Na svojoj Huawei Developer Conference 2019, koja je ovih dana održana u Kini, osim samog softvera, kineski proizvođač je predstavio svoj prvi uređaj koje koristi novi modularni operativni sistem.

Reč je o pametnom televizoru kompanije Honor, dostupnom u dve verzije: Vision i Vision Pro. To su uređaji sa HDR ekranom dijagonale 55 inča i 4K rezolucijom, koje pokreće Huaweijev osmojezgreni procesor.

Televizori će moći da se koristi kao “informativni centar i kontrolni panel za brojne uređaje”, tako što će se, posredstovm njih, upravljati i drugim pametnim uređajima sa HarmonyOS-om+, piše Engadget.

Modelu Pro ima skrivenu kameru, koja se može koristiti za videorazgovore.

KOMENTARIŠI