Supružnici Svetlana i Bratislav Bata Golić iz Požarevca, podbenici su ovogodišnjeg “Čvarak festa” održanog u Mužlji kod Zrenjanina, po deveti put.

U konkurenciji 57 takmičara iz Srbije, Mađarske i Rumunije, Golići su trijumfovali i osvojili prvo mesto i pobednički pehar. Oni su nastupili kao ekipa Kulturno-izdavačkog centra “Srpska kuća”, koji je je bio jedini učesnik iz Požarevca. -Prijavili smo se za ovo takmičenje prvenstveno radi druženje i da predstavimo svoje umeće u pravljenja čvaraka. Nagradi, i to glavnoj, nismo se nadali, pa smo zato prijatno iznenađeni – kaže ponosni Bata Golić.

On dodaje da su se njihovi čvarci dopali i Ištvanu Pastoru, predsedniku Skupštine AP Vojvodine i lideru SVM, koji je bio jedan od posetilaca “Čvarak festa”. Pre početka takmičenja svi učesnici dobili su po deset kilograma slanine, a na kraju je trebalo da predaju oko 200 grama čvaraka za degustaciju i ocenjivanje. Odluku o pobedniku doneo je stručni žiri sastavljen od šest profesionalnih kuvara iz Srbije, Mađarske i Rumunije. Oni su ocenjivali način pripreme čvaraka i njihov ukus, ali i aranžiranje za degustaciju.

– Pošto smo ove godine pobedili, doći ćemo sigurno i naredne, da odbranimo šampionsku titulu – poručili su supružnici Golić. Kulinarsko takmičenje u Mužlji organizovala je grupa udruženja, na čelu sa Udruženjem porodičnih gazdinstava “Klaster Fokus”, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI