Na turniru je učešće uzelo 29 klubova iz Rumunije, Mađarske i Italije, dok je predstavnik Srbije na ovom takmičenju bio Karate Klub „Požarevac 92“, koji je na sjajan način reprezentovao Grad i zemlju odakle potiče. Požarevljani su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili 8 medalja i zauzeli IV mesto u generalnom plasmanu.

Zlatne medalje su osvojili: Nemanja Čarapić, Janko Rajić, ekipa juniora u sastavu Aleksandar Antanasijević, Filip Vladić, Milan Lukić i Filip Milošević, kao i ekipa juniorki koju su činili: Anđela Vasić, Iva Rajić i Anđela Stojiljković. Srebrne medalje su pripale Anđeli Vasić i Filipu Vladiću u apsolutnoj  kategoriji, dok su bronzane medalje iz Temišvara poneli Anđela Stojiljković i Filip Vladić u teškoj kategoriji.

Pored sjajnih rezultata sa borilišta, boravak u Temišvaru je iskorišćen na najbolji mogući način i na sportsko – diplomatskom planu. Predsednik kluba Bane Dmitrović je od Podpredsednika Italijanske karate Federacije, gospodina Stefana Pascija dobio poziv za učešće na prdstojećem Svtskom Kupu koji će se održati od 9. Do 11. decembra u italijanskom gradu Kaorle-u. Takođe, predsednik Rumunskog karate Saveza, gospodin Mihai Curijanu je predložio da ubudućem periodu saradanja sa našim karatistima bude još bolja i da započenemo sa organizacijom zajedničkih regionalnih takmičenja i stručnih seminara u pograničnoj oblasti Rumunije i  Srbije.

Za Karate Klub“Požarevac 92“ nema odmora, jer već sledeće nedelje u požarevačkom Sportskom Centru požarevački karatisti biće domaćini Kupa Srbije na kom brane titilu šampiona osvojenu prošle godine u Čačku.

KOMENTARIŠI