Požarevljanin Neđeljko Đurović osuđen na 30 godina zatvora

Požarevljanin Neđeljko Đurović osuđen na 30 godina zatvora

KPZ "Zabela" Foto: Urban City // B.P.

Ubica Miloša Mileusnića Neđeljko Đurović iz Požarevca, osuđen je danas na 30 godina zatvora.

Viši sud u Beogradu danas je izrekao prvostepenu presudu Neđeljku Đuroviću (31), koga su mediji nazivaju “ubica s Tvitera”, povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 5:50 zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način.

“Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišljajem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način”, rekla je sudija Nataša Albijanić.

Sudija je podsetila da je Đurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prihvatio njegovu odbanu u kojoj je negirao da je on izvršio ubistvo, već svedočenje policajaca.

Ðuroviću je ovom presudom produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Đurović je presudu saslušao mirno stojeći dok su dva stražara bila oko njega, ali je nakon toga pitao sudiju da li može i on nešto da kaže. Sudija mu je odgovorila da za to sada nije ni vreme ni mesto.

On na ruci nosi brojanicu sa krstićem.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Pred izricanje presude prijatelji ubijenog Miloša, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se ispred sedišta Višeg suda u Beogradu, da sačekaju presudu.

Većina njih nosila je iste majice, na kojima je poruka: “Samo da si nasmejan, takvog te pamtim”, a doneli su i transparent na kom piše “pravda za Miloša”.

Izricanju presude prisustvovao je i otac ubijenog mladića, obučen skroz u crno, Goran Mileusnić.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

KOMENTARIŠI