Požarevljanin pretio bombom prodavcu na benzinskoj pumpi na ulasku u grad, dobio...

Požarevljanin pretio bombom prodavcu na benzinskoj pumpi na ulasku u grad, dobio nanogicu

Dejan Petrović zvani „mlada partizanka“ (47) iz Požarevca osuđen je sporazumno na 10 meseci kućnog zatvora, uz elektronsko praćenje, zbog neovlašćenog nošenja i držanja vatrenog oružja i eksplozivnih naprava.

On je osuđen jer je u nedelju ujutru, 19. maja, u vidno alkoholisanom stanju, izvadio bombu rekavši prodavcu benzinske pumpe „Mol“, na ulazu u Požarevac iz pravca Beograda, da će da raznese i sebe i njega, jer ga je ostavila devojka, poznata pevačica koja peva u požarevačkoj kafani „Venecija“. Iako se uplašio, prodavac je uspeo da ga smiri i da ga isprati sa pumpe. Zatim je pozvao policiju koja je pregledala snimke sa nadzorne kamere na pumpi i utvrdila indititet osumnjičenog. Policajci interventne jedinice u Požarevcu u porodičnoj kući ubrzo je uhapsila osumnjičenog Petrovića.

Tom prilikom zaplenila je inkriminisanu eksplozivnu napravu, defanzivnu bombu M-75 koja je bila rastavljena tako što je upaljač bio odvojen od tela bombe, zaplenila je, a osumnjičenog odvela u Istražni zatvor pošto mu je na predlog Višeg tužilaštva u Požarevcu odredila zadržavanje od 48 časova. Osumnjičeni se nije opirao hapšenju, a na saslušanju je rekao da nije imao nameru da ostvari svoje pretnje, jer bomba i nije bila u funkciji, pošto je bila rastavljena.

Foto: MOL Srbija

S obzirom da on do sada nije bio osuđivan, i pošto bomba nije bila u funkciji, tako da njom nije nikog ugrozio, zamenik višeg javnog tužiloca predložio je, na osnovu sporazuma o priznavanju krivice, kaznu kućnog zatvora u trajanju od 10 meseci uz elektronsko praćenješto će Viši sud, najverovatnije i prihvatiti.

Prema rečima jednog kolege prodavca koji je doživeo traumu od događaja sa bombom, mladi prodavac je uzeo bolovanje ili neki dan od odmora, kako bi se stabilizovao od pretrpljenog stresa na poslu.

Ima indicija da će prodavac sa pumpe od „bombaša“ Petrovića zatražiti preko suda novčanu satisfakciju zbog pretrpljeneog straha i duševne boli koji mu je ovaj izazvao svojim nepromišljenim potezom „igranja“ sa opasnom eksplozivnom napravom.

Bomba sa ratišta

Te noći kada je Petrović uhapšen policija je na informativni razgovor privela njegovog oca i bivšu ženu kako bi saznali odakle zaplenjena bomba potiče. Sam osumnjičeni Petrović policiji je, kada se otreznio, pošto odmah nije bio u stanju da da iskaz, prema rečima  izvora Danasa iz policije, rekao je da je bombu 1991. godine doneo sa ratišta u Hrvatskoj.

KOMENTARIŠI