PODELI
Foto: Urban City

Stojan Stanojević (70), iz Požarevca, narednih 30 godina provešće u zatvoru jer je, juna prošle godine, hicima iz pištolja, naočigled brojnih radnika, ubio Dragana Stepića (57), vlasnika građevinske radnje “Stepić gradnja” – odlučilo je, nepravosnažno, Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu.

Stanojević je Stepića smatrao odgovornim za smrt sina Jovice, koji je, pre 11 godina, poginuo na gradilištu gde je Stepić bio šef.

Stojan je, kako je kazao pred Višim sudom u Požarevcu, čekao više od decenije da bi se osvetio Stepiću, zbog čega je i sud, koji je prvobitno ovog čoveka teretio za ubistvo, delo prekvalifikovao u teško ubistvo.

Stanojević je, sredinom prošle godine, prišao grupi radnika koji su sa Stepićem popločavali dvorište jedne privatne kuće u Jugovićevoj ulici u Požarevcu. Izvadio je pištolj i, bez ijedne reči, ispalio hitac koji je pogodio Stepića u trbuh, koji je povredama podlegao tokom operacije.

Stepićevi radnici su posvedočili da je on bio šef gradilišta kada je, u požarevačkom selu Zabrega, došlo do odrona zemlje, kada je poginuo Stanojevićev sin.

Nakon toga, Stojan je više puta Stepiću pretio da će ga ubitu, jer on tada, navodno nije obezbedio gradilište.

KOMENTARIŠI