Đorđević saopštio spisak od čak 35 kandidata za kvalifikacije koje počinju za...

Đorđević saopštio spisak od čak 35 kandidata za kvalifikacije koje počinju za mesec dana

Poput kolega iz ostalih nacionalnih selekcija, i selektor Srbije je na širi spisak uvrstio igrače koji su članovi evroligaških timova

Aleksandar Đorđević

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak kandidata za prva dva kvalifikaciona meča za Svetski kup 2019. koja će biti odigrana u dvorani “Aleksandar Nikolić” 24. i 27. novembra, kada evropski vicešampioni dočekuju Austriju, odnosno Gruziju.

Poput kolega iz ostalih nacionalnih selekcija, i Đorđević je na širi spisak uvrstio igrače koji su članovi evroligaških timova.

Sada ostaje pitanje da li će oni i zaigrati u reprezentaciji, odnosno da li će se do tada rešiti sukob na relaciji FIBA – Evroliga, jer je na spisku 15 momaka, računajući i povređenog Kuzmića, koji igraju ove sezone u Evroligi. Primetno je da među ubrojanima nema igrača iz NBA.

SPISAK

Stefan Jović, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Nemanja Dangubić, Branko Lazić, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Vladimir Štimac, Ognjen KuzmićNikola Milutinov, Miroslav Raduljica, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Stefan Peno, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Stevan Jelovac, Nikola Jovanović, Nikola Radičević, Sava Lešić, Nikola Rebić, Milenko Tepić, Nikola Janković, Đorđe Gagić, Ivan Marinković, Ivan Paunić, Ilija Đoković, Dejan Todorović, Goran Huskić, Dejan Musli.

KOMENTARIŠI