Internet kompanija Tensent, poznata po aplikaciji za instant poruke ViČet (WeChat), ove nedelje je izašla s igricom koja korisnicima omogućava da tapšu predsedniku – tapkanjem po ekranu telefona.

Cilj je da to učine što više puta za određeno vreme, navodi agencija AP. Za samo tri dana igrica je odigrana 1,2 milijardu puta, a mnogi su delili rezultate preko društvenih mreža i izazvali prijatelje.

U novoj Tensentovoj igrici korisniku se prikazuje kratak isečak govora Si Đinpinga sa otvaranja kongresa KP Kine, na neke od tema kao što su poboljšanje života siromašnih seljaka ili regulisanje tržišta stanogradnje, nakon čega korisnik treba da tapše.

Korisnici su zabeležili neverovatne rezultate u broju pljesaka u sekundi, navodi AP i dodaje da je igrica primer kako KP Kine koristi internet i popularnu kulturu za širenje svoje poruke, podsticanje patriotizma i izgradnju lojalnosti vođstvu a posebno Si Đinpingu za koga se tvrdi da je prikupio više moći nego bilo koji kineski lider u prethodnim decenijama.

KOMENTARIŠI