Austrijska policija otkrila je u stanu državljanke Srbije, stare 32 godine, rodom iz Požarevca, laboratoriju u kojoj je uzgajano 49 stabljika kanabisa.

Osim marihunane, u stanu u kome Požarevljanka živi sa momkom i dvoje dece iz prvog braka, pronađeno je i nekoliko grama heroina.

Sve je počelo kada su komšije pozvale policiju zbog buke koja se čula u stanu u austrijskom gradu Meidlingu u kome živi Požarevljanka.

Policiju zatekao jak miris kanabisa

Kada su organi reda došli na lice mesta, osetili su jak miris kanabisa. Odmah su pretresli stan i u jednoj prostoriji pronašli profesionalno opremljenu laboratoriju.

Požarevljanka se branila da nije znala da u stanu postoji laboratorija za uzgoj marihuane.

Ona je policiji kazala da je stan iznajmila nedelju dana pre hapšenja, a da joj je stanodavac, navodno, dozvolio da koristi sve prostorije, osim sobe u kojoj je bila smeštena laboratorija.

Međutim, državljanin Srbije (31), koji živi sa Požarevljankom, austrijskoj policiji poznat je po preprodaji narkotika.

On u trenutku hapšenja nije bio u stanu, a pretpostavke su da su se njih dvoje posvađali, zbog čega su komšije i prijavile buku.

Austrijska policija traga za državljaninom Srbije, dok je Požarevljanka, koja je nedavno dobila austrijsko državljanstvo, lišena slobode.

Ona je odbila da kaže sa kim se raspravljala kada je prijavljena buka. Njenu decu preuzeli su socijalni radnici iz Austrije.

KOMENTARIŠI