Požarevljanka krila da je bila u kontaktu sa osobom iz inostranstva, testiranje...

Požarevljanka krila da je bila u kontaktu sa osobom iz inostranstva, testiranje i samoizolacija zdravstvenih radnika

Foto: Urban City // arhiva

U Opštoj bolnici u Požarevcu registrovan je prvi slučaj zaraze virusom korona, kod pacijentkinje iz Požarevca, stare 77 godina.

Ovu informaciju zvanično je za Novosti potvrdila Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac. Pošto je pacijentkinja pozitivna, ona će biti prebačena za Beograd, a cela Opšta bolnica biće dezinfikovana.

Osim toga, svi zdravstveni radnici koji su sa njom bili u kontaktu, moraće na testiranje i u samoizolaciju na 14 dana.

Zaražena pacijentkinja lečena je pet dana u bolnici nezvanično se saznaje, ali od drugih zdravstvenih tegoba, da bi joj poslednjeg dana bio ustanovljen korona virus. Takođe prema nezvaničnim informacijama, ona je bila u kontaktu sa osobom koja je došla iz inostranstva, ali to nije spomenula lekarima, navode Novosti.

Sada se moraju naći svi oni koji su sa njom bili u dodiru poslednjih dana, kako bi se i oni testirali. Ovo je prvi slučaj u Požarevcu, a četvrti u Braničevskom okrugu.

Do sada je obolela jedna osoba iz okoline Velikog Gradišta i ona je u Beogradu na lečenju, a dve su iz okoline Žabara i nalaze se u samoizolaciji, jer su u stabilnom stanju. U Braničevskom okrugu trenutno se pod zdravstvenim nadzorom nalazi oko 1.500 osoba.

3 KOMENTARA

  1. Zelim da medicinski radnici budu dobro i da se vrate na svoj posao.A baba…Koliko su ljudi neodgovorni .

  2. Lazuuu bree kako je mogla da krije…zena nije ni znala da postoji korona virus…nego hoce da se izvuce bolnica jel nisu babu odmah testirali niti imali opremu bilo kakvu…
    Ovo je cista lazzzzz

KOMENTARIŠI