Požarevljanka Ana Gajić pobednica kviza iz vojne istorije

Požarevljanka Ana Gajić pobednica kviza iz vojne istorije

Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović uručio je danas u ime ministra odbrane nagradne vaučere za sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju pobednicima trećeg ciklusa kviza “SVI KVIZ” iz vojne istorije Ani Gajić i potporučniku Tijani Stanojković.

Uručenju su prisustvovali i kreatori kviza pukovnik doc. dr Slobodan Đukić sa Vojne akademije i pukovnik dr Dalibor Denda sa Instituta za strategijska istraživanja, koji su tom prilikom čestitali učesnicima na ostvarenom uspehu.

Pobednica trećeg ciklusa, Ana Gajić iz Požarevca tačno je odgovorila na 14 od ukupno 15 pitanja za 44 sekunde i osvojila sedmodnevni boravak u objektima Vojne ustanove “Tara”. Drugoplasirana potporučnik Tijana Stanojković,  odgovorila je isti broj pitanja, za minut i 33 sekunde i za to je nagrađena boravkom u Vojnoj ustanovi u Moroviću.

Ana Gajić kazala je da je ljubav prema istoriji nasledila od oca, a to interesovanje neguje i danas. Tijana Stanojković  istakla je da su pitanja bila raznovrsna i da joj se posebno svidelo što je bilo pitanja iz kojih je moglo nešto da se nauči.

Podsećamo, svi koji žele da učestvuju u kvizu mogu to učiniti na zvaničnom internet sajtu www.mod.gov.rs i Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Takmičarski ciklusi realizovaće se svake prve subote u mesecu do kraja 2022. godine, a naredna prilika da ljubitelji vojne istorije pokažu svoje znanje i osvoje vredne nagrade biće 7. maja.

KOMENTARIŠI