Na 8. Festivalu amaterske pozorišne režije FAPOR prvu nagradu “Dragan Dimitrijević” za režiju osvojila je Sanja Petrov za predstave „Čujem vrati se, čujem ostani“, “Šmiranti” iz Novog Sada, drugu nagradu za režiju Fuad Tapučić za predstave „Umorni“, Pozorište „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac i treću Bora Nenić za režiju predstave „Ne igraj na Engleze“, BAG Teatar Boljevci.

Žiri u sastavu Milica Milša predsednik, Miki Damjanović član i Ivan Zarić član pored ovih odluka doneli su odluku da dve ravnopravne nagrade za najbolju mušku ulogu dobiju Janko Maglovski za ulogu Buleta u predstavi „Ne igraj na Engleze“ i Bojan Nikolić za ulogu Mileta u predstavi „Umorni“.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Nataši Rokvić za ulogu Rade u predstavi „Umorni“, nagradu za epizodnu žensku ulogu osvojila je Branka Panić za uloge Majke i Prodavačice srećaka u predstavi „Šta je to u ljudskom biću što ga tera prema piću“, Dramska grupa galerije „Fil-art“ Prokuplje.

Nagradu za epizodnu mušku ulogu osvojio je Vasa Ašić, za ulogu u predstavi “ONA I ON”, Omladinska scena kulturnog centra „Radoje Domanović“ Rača, a specijalna nagrada za kolektivnu igru pripala je Ansamblu predstave „Čujem vrati se, čujem ostani“, “Šmiranti” Novi Sad.

FOTO: CZK POŽAREVAC

Predstava „Umorni“, autora Nebojše Romčevića, dešava se u fiktivnoj stvarnosti i govori o ljudima koji su usamljeni, neduhoviti, pokvareni, netalentovani, nezadovoljni sobom i svime što se dešava oko njih. U jalovim pokušajima da se otrgnu od sebe samih, da se dokažu sebi i drugima, likovi u ovoj predstavi postaju i ostaju jedino Umorni, mali beznačajni likovi, izgubljeni u surovom svetu u kome žive.

KOMENTARIŠI