Vulin: Od večeras više policije na ulicama

Vulin: Od večeras više policije na ulicama

Aleksandar Vulin, Foto: YouTube screenshot

Ministar unutrašnjih poslova kaže da će policija večeras, kada stupaju na snagu nove mere za suzbijanje koronavirusa, biti na ulicama u većem broju.

Prema rečima Aleksandra Vulina, veće prisustvo policije biće bliže prostorima gde eventualno može da se krši javni red i mir.

“Naravno da ćemo obezbediti sigurnost za svakoga”, rekao je Vulin za RTS.

On je naveo da će policija biti tu ukoliko se neko suprotstavi komunalnoj miliciji, kao i da će upozoravati nesavesne građane da moraju da poštuju zakon koji je isti za sve.

Vulin je rekao da je čelo MUP došao da bi nastavio borbu s kriminalom i da posebno pojača borbu protiv organizovanog kriminala.

On je dodao da će fokus da stavi i na ulični kriminal, pedofiliju, džeparoše i sve one koji uznemiravaju svakodnevni život građana.

Komentarišući navode predsednika Aleksandra Vučića o borbi protiv mafije, Vulin je rekao da predsednik ništa ne govori slučajno i da je on hrabar čovek koji je, time što je to rekao, stavio sebe i svoju porodicu kao prve mete.

Govoreći o mafijaškim obračunima u Beogradu, rekao je da su u pitanju dva velika klana, škaljarski i kavački, koji raspolažu velikim količinama novca i da je brutalnost i surovost s kojom se suočavaju “filmska”. “Na nama je da se borimo sa gotovo svim resursima, molim gradjane da nas podrže u tome i da budu uz nas”, rekao je ministar.

Istakao je da u zemlji nema mesta za organizovani kriminal koji je snažan kao država. “U ovoj zemlji mafija neće i ne može da ima svoju državu”, poručio je Vulin.

Ministar je rekao da definicija organizovanog kriminala govori o povezanosti kriminalnih struktura sa onima koji imaju neku moć odlučivanja u državi.

Kaže da su neki ljudi identifikovani, ali da policija nije ta koja odlučuje o objavljivanju identiteta, nego tužilaštvo.

KOMENTARIŠI