Javno preduzeće “Putevi Srbije” raspisalo je javnu nabavku za proširenje čak 27 naplatnih stanica na koridorima među kojima je i požarevačka.

Urban City saznaje da će Požarevačka naplatna rampa tako dobiti i nov upravni objekat koji će se nalaziti iznad saobraćajnih traka od 100 kvadrata kao što je to slučaj na NS “Beograd” u Vrčinu.

Trenutno požarevačka naplatna rampa ima 3 ostrva sa 4 trake. Gradiće se još tri ostrva sa ukupno sedam traka, a stari upravni objekat biće uklonjen.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, rekonstrukcija svih rampi bi trebalo da se okonča do decembra 2022. godine.

Konkurs za prijavljivanje izvođača traje do 5. novembra. Procenjena vrednost radova je 2,6 milijardi dinara bez poreza na dodatu vrednost.

– Proširenje naplatnih stanica radi se da bi se obezbedilo brže propuštanje vozila na naplatnim mestima, odnosno da se sistem naplate putarine učini efikasnijim, racionalnijim i da bi se ostvarilo nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja – navode u “Putevima Srbije”. – Obim i vrsta radova određeni su u zavisnosti od stanja postojećih naplatnih stanica.

KOMENTARIŠI