Prazni šalteri požarevačke pošte, zaposleni u štrajku

Prazni šalteri požarevačke pošte, zaposleni u štrajku

FOTO: URBAN CITY / B.P.

Kao da je nedelja, samo vrata nisu zaključana. Požarevačka pošta u štrajku. Šalteri prazni. Od zaposlenih samo radnik obezbeđenja koji vraća građane.

Ne funkcioniše prijem i slanje pošiljki, platni promet, kao ni usluge brze pošte – PostExpress.

Ni na ulazu u poštu, ni na šalterima nema nikakvog natpisa da je u pitanju štrajk, a Urban City nezvanično saznaje da niko ne želi da preuzme odgovornost. Sindikati tvrde da ne stoje iza obustave rada, a rukovodstvo preduzeća se poziva na zakon.

Rasplet situacije očekuje se možda već sutra u prepodnevnim satima. Povišica od deset odsto u 2020, koju su u sredu predložili v. d. direktora “Pošte” Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojše Stefanovića, nije prihvatljiva za deo radnika ovog javnog preduzeća koji se nalazi u štrajku. Zato će se sutra u devet časova održati sastanak sindikata “Pošte” i čelnika Vlade Srbije.

Ne postoji zvanična statistika koliko pošta u Srbiji je u štrajku. Pošte ne rade, kako se saznaje u Beogradu, Novom Sadu, Jagodini, Boru, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Kikindi, Nišu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Lazarevcu, Zaječaru, Valjevu, Zrenjaninu, Požarevcu….

 

KOMENTARIŠI