Predsednik opštine sa vukovcima i đacima generacije

Predsednik opštine sa vukovcima i đacima generacije

Tradicionalni prijem nosioca Vukove diplome i titule učenika generacije školske 2016./2017. godine, organizovan je u Malom Crniću od strane kabineta predsednika opštine Malo Crniće, Mališe Antonijevića i biblioteke „Srboljub Mitić“.

Tradicionalni prijem nosioca Vukove diplome i titule učenika generacije školske 2016./2017. godine, organizovan je u Malom Crniću od strane kabineta predsednika opštine Malo Crniće, Mališe Antonijevića i biblioteke „Srboljub Mitić“. Prijemu su pored učenika, prisustvovali: roditelji, nastavnici, direktori Škola, predsednica Skupštine opštine, Goranka Stević, pomoćnici predsednika Opštine: Aleksandar Marković i Toplica Đorđević….malisa sa djacima 1-min

Prisutnima se najpre obratila direktorka malocrnićke biblioteke, Danijela B. Radulović:
„ Poštovani, učenici, dobro došli na jedan kraj i na jedan novi početak. Danas Vidovdan. Danas je važan dan, u kome vi dobijate knjižice, diplome, nagrade. U kome iz sveta detinjstva koračate ka svetu odraslih, ka svom budućem zanimanju i onome čime ćete se u životu baviti. Završili ste Osnovnu školu, i to ne bilo kako, već sa najvišim ocenama i najboljim znanjem.- kao nosioci prestižne, Vukove diplome, i kao đaci generacije. Želim vam da sačuvate taj pozitivan stav, takmičarski duh i želju za sticanjem znanja. Sigurno ste od roditelja, vaspitača i nastavnika, više puta čuli da učite za sebe i zbog sebe, i da je znanje jedino bogatstvo koje niko ne može da vam uzme. I to je tačno. Učeći, izgrađujete sebe i svoju ličnost, postajete kvalitetniji i bolji- stručnjaci i ljudi…“ rekla je Danijela Božičković Radulović.

malisa sa djacima 2-minPredsednik Opštine, Mališa Antonijević, u svom obraćanju je najpre pozdravio roditelje, nastavnike, direktore škola, učenike, dajući obrazloženje da je ovaj redosled logičan.
„…. Dete mora da raste u zdravoj porodici, kao predškolac da se na pravilan način usmerava prema školi, od učitelja i nastavnika prima kritike kao i pohvale, crpi znanje, stiče pozitivne navike u toku svog obrazovanja. Sve ima svoj redosled i svoj tok. Tako, dragi učenici, i u vašem životu treba da ide sve po redu. Najpre srećno detinjstvo, lep period prilagođavanja školi, naporan i uporan rad tokom osmogodišnjeg školovanja. Zato ste danas i ovde, da zajedno podelimo radost. Vi ste najbolji od najboljih. Ponosan sam na vas i radujem se svim vašim nagradama i uspesima koji ste postigli do sada. Pred vama je sada teži period. Čekaju vas nove škole koje ste sami birali, novi prijatelji, novi profesori. Imaćete i dosta prepreka, ali siguran sam da ćete sve savladati. Kasnije će vam se putevi razići, ali ne zaboravite: gde god da se nađete, bilo koji posao da radite, budite uvek dobri ljudi. Čestitam vam na dobijenim Vukovim diplomama i laskavoj tituli Đaka generacije…..“ rekao je predsednik Opštine, Mališa Antonijević.

KOMENTARIŠI