Rekonstrukcija i dogradnja galerije Milena Pavlović Barili u Požarevcu

Rekonstrukcija i dogradnja galerije Milena Pavlović Barili u Požarevcu

Raspisan je konkurs za idejna rešenja rekonstrukcije i dogradnje Galerije Milene Pavlović Barilli u Požarevcu.

Predviđeno je da fasada centralnog objekta galerije poprimi nekadašnji izgled kuće Milene Pavlović Barili. U dvorištu bi u nastavku sadašnje zgrade trebalo da se dogradi još jedan objekat, a unutrašnjost funkcionalno preuredi.

Postojeća zgrada se sastoji od 100 kvadrata galerijskog prostora sa stalnom postavkom Mileninih dela, i 80 kvadrata u kojima se nalaze memorijalna soba, suvenirnica, kancelarije i ostale prostorije. Ispod memorijalne sobe i kancelarija nalazi se neiskorišćeni podrum od 80 kvadrata.
Na zgradi je potrebno da se rekonstruiše i zameni krov iznad galerije, a postojećih 80 kvadrata u prizemlju preuredilo bi se u galerijski prostor, koji bi se nastavljao i u većem delu dograđenog objekta (150 kvadrata u osnovi). Nova zgrada bi trebalo da ima i podrumske prostorije, koje mogu da posluže kao galerijski prostor i radionica za umetnike, dok bi stari podrum, nakon isušivanja vlage, trebalo da postane arhiva.
U dvorištu bi trebalo da se predvidi mini scena, a pored glavnog ulaza iz Ulice Voje Dulića, trebalo bi da se projektuje i ulaz iz Ulice Davorjanke Paunović.

Rok za podnošenje ponuda je 25. avgust. Procenjena vrednost nagrade je 320.000 dinara bez PDV-a, 200.000 za prvo mesto i 120.000 za drugo mesto.

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.

KOMENTARIŠI