PODELI

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac organizuje u utorak, 16. oktobra 2018. godine, sa početkom u 19 časova predstavljanje romana “Gorolom” našeg poznatog pisca Aleksandra Tešića.

“Gorolom” je istorijski roman objavljen u izdanju izdavačke kuće “Strahor” čija je radnja smeštena u srednji vek i Srbiju iz tog vremena. Ovo je priča o osveti, časti, ljubavi, zaverama i junaštvu. Iako je Tešić najpoznatiji po trilogijama epske fantastike inspirisane srpskom i slovenskom mitologijom „Kosingas“ i „Miloš Obilić“, njegov najnoviji roman je zasebno delo, koje neće imati nastavke. Jedinu direktnu vezu sa prethodnim serijalima ovaj roman ima u glavnom junaku, koji je pozajmljen iz trilogije „Miloš Obilić“.

Foto: Biblioteka Kostolac

Nakon premijernog predstavljanja ovog romana, u Biblioteci u Kostolcu biće otvorena izložba slika sa Međunarodne likovne kolonije “Osmeh Kostolca” koja je održana u organizaciji Likovnog udruženja „Kevro“ iz Kostolca od 21. do 26. juna 2018. godine u Kostolcu. Posetioci će moći da pogledaju likovne radove petnaest učesnika Kolonije iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske. Izložba će biti otvorena do 30. oktobra 2018. godine.

KOMENTARIŠI