Predstavljen izveštaj o realizaciji projekta „Teleasistencija – briga o starim i osobama...

Predstavljen izveštaj o realizaciji projekta „Teleasistencija – briga o starim i osobama sa invaliditetom“

Na osnovu konkursa u okviru Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja starijih lica na teritoriji Grada Požarevca 2011-2016, u prošloj godini „Savez slepih, međuopštinska organizacija Požarevac“, predložio je projekat „Teleasistencija – briga o starim i osobama sa invaliditetom“.

 

Projekat je predstavljen danas u požarevačkom Gradskom zdanju, gde je rečeno da „Teleasistencija“, podržava i unapređuje kvalitet života starijih slepih i slabovidih osoba, omogućivši im što duži samostalni boravak u svojim domovima, kao i aktvno kretanje, uz 24 časovni nadzor visokostručnog osoblja uz korišćenje savremene tehnologije. Projekat obuhvata 15 korisnika, za period od šest meseci i odvija se na teritoriji Grada Požarevca. Ova usluga inače je sadržana u Lokalnom akcionom planu za stara lica.

Petnaest članova udruženja Saveza slepih Požarevac koristilo je usluge „Teleasistencije“ i najveći broj korisnika je bio zadovoljan ovom uslugom. Ovoj prezentaciji prisustvovao je Dejan Krstić član Gradskog veća zadužen za NVO, kulturu i informisanje Grada Požarevca, Tatjana Rajić v.d. direktora Centra za socijalni rad Požarevac kao i organizacije penzionera i vojnih penzionera.

Ostalo je još da se utvrde rezultati i da se od naredne godine ova usluga uvede u program rada Centra za socijalni rad.

 

KOMENTARIŠI