Vučić: Hteli su moju glavu, ali ne plašim se!

Vučić: Hteli su moju glavu, ali ne plašim se!

Članovi Glavnog odbora jednoglasno su danas odlučili da Aleksandar Vučić bude kandidat SNS za predsednika Srbije. Vučić poručio: Neću se predati!

Odluka je doneta na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke koja je u 17.30 časova počela u Centru “Sava” gde su okupio i veliki broj pristalica Aleksandra Vučića koji je prihvatio kandidaturu.

“Prihvatiću se ovog posla u teškoj i užasnoj kampanji koja nas čeka…  od večeras nisam samo kandidat SNS, već ću biti kandidat i drugih stranka. Nemojte to da gledate kao gubitak”, rekao je Vučić.

 Vučić je istakao da o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ne želi da čuje nijednu ružnu reč. “Ne želim da čujem nijednu ružnu reč o njemu i ja je nikad neću izgovoriti. Bio sam spreman, danas sam spreman i uvek sam spreman da zajedno radim s Tomislavom Nikolićem i kod mene ta želja neće nikada da prestane. Sve ostalo nije do mene, ali sam negde siguran da postoji razlika između nas i njih, ali mislim da to razume i Tomislav”,istakao je Aleksandar Vučić.

On je ostalim udruženim kandidatima “sve već rekao činjenicom da se kandiduje”.

“Preko mene će morati da pređu da osvoje Srbiju. Idem dragi prijatelji ravno na njih, neću im se skloniti”, istakao je lider naprednjaka.

Lider naprednjaka je na nakon sednice GO SNS rekao da je ponosan na članove stranke jer su u prethodnih pet godina uspeli da zemlju, koja je bila na ivici bankrotstva, i u kojoj nije bilo nade, da pokrenu s mrtve tačke.

“Vi ste u svakom trenutku znali da pokažete razliku između nas i mnogih drugih”, istakao je Vučić nakon sednica GO SNS u Centru “Sava”.

Vučić je poručio da je Srbija uspela da ima mir i stabilnost, ali da niko sa Srbijom danas ne može da upravlja sa strane.

“Hoćemo li zajedno da pobedimo još jednom za Srbiju”, upitao je Vučić članove GO SNS nakon čega je usledio višeminutni aplauz.

Foto: Screenshot/MONDO
Foto: Screenshot/MONDO

On je rekao da ne zna šta će Srbija da odluči na kraju, ali je dodao da jedno sigurno zna – pred njima se neće povući.

“Hteli su oni moju glavu, jedino što čine po ceo dan je da mrze, mrze najviše mene. Hteli su moju glavu, i ja sam izašao na crtu, ne plašim se… ali, plašim se da ne pobede Srbiju i da joj ne oderu kožu s leđa. Nije im teško da to urade”, kazao je Vučić i istakao da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije.

On je rekao da je Srbija jedinstvena i u Evropi što se nalazi na evropskom putu koji je važan za našu zemlju.

Lider SNS je ponovio da Vlada Srbije neće uvoditi nikakve sankcije Ruskoj federaciji, neće to učiniti ni u narednom periodu.

“Uspravne glave sam govorio u Vašingtonu, Moskvi i Briselu… Ovo mi je verovatno poslednje obraćanje kao predsednika Vlade Srbije i hoću da kažem da sam i lično dao sve od sebe da zemlju izvučemo iz krize. Grešio sam mnogo puta, ali sam se borio da te greške ispravljamo, i mislim da sam marljivo radio”, istakao je Vučić.

On je ponovio da nijedan dan odmora nije koristio, ali da će ipak pet dana iskoristiti za kampanju. “To ću iskoristiti da vama koji se borite sve vreme pomognem da ne izgubimo tu bitku. Nadam se da ćemo uspeti u tome”, istakao je premijer i primetio, kako kaže, da je u poslednje vreme proključala krv naprednjaka.

“Nisam pognuo glavu u najtežim trenucima, zato neću ni sada, idemo da ih pobedimo i to ubedljivo”, završio je Vučić nakon čega je u sali opet nastupio višeminutni aplauz.

KOMENTARIŠI