PODELI

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i Stefan Despotović, direktor departmana za eksterne komunikacije NIS–a presekli su traku i predali na korišćenje tartan podlogu Sportskom centru.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da je Stadion malih sportova, jedan od novijih objekata koji je i do sada bio funkcionalan i na usluzi sportistima našeg grada:

“Na sreću, zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama poput NIS-a, danas smo u prilici da i kroz njihovo angažovanje podignemo stepen komfora i funkcionalnosti naših sportskih objekata poput ove moderne tartan podloge. Ovaj poklon gradu Požarevcu shvatamo kao čin prijateljstva i simbol dobre saradnje koju naš grad ima sa kompanijom NIS, u godinama koje su iza ali i ispred nas. Grad Požarevac je odvojio 82 miliona dinara za godišnje i posebne programe sportskih klubova i udruženja. Takođe, renovirali smo Sportski centar Požarevac što nam se već isplaćuje jer smo upravo zbog toga dobili neka značajna domaćinstva poput prijateljske futsal utakmice reprezentacija Srbije i Azerbejdžana, koja je bila istinski spektakl. Pod krovom Hale sportova, ali i ostalih terena poput teniskog, balon hale a od danas i ovog, Grad Požarevac daruje klubovima i njihovim sportskim školama besplatne termine kao još jednu pomoć da se što više dece i mladih bavi sportom. Sportova kojima se bave Požarevljani je mnogo, kao i terena i stadiona, a biće ih još više. To je vizija rukovodstva grada Požarevca i zato je kompanija NIS i njen dar nešto na čemu smo im svi zahvalni. Sa ovog mesta ohrabrujem i ostale privredne subjekte da slede njihov primer i učine nešto ovako vredno u sredinama u kojima posluju. Ovde se, uveren sam, naša saradnja neće završiti, jer je već najavljen još jedan poklon u sklopu programa „Zajednici zajedno“. To su dragoceni dijagnostički aparati koje će dobiti Dom zdravlja u Požarevcu i Kostolcu, vredni 4 miliona dinara.”

Foto: Grad Požarevac

Pored podloge postavljena su i nova sedišta na tribinama.

NIS već 11 godina realizuje program „Zajednici zajedno“ kroz koji predano radi na unapređenju života stanovnika 13 gradova u Srbiji, a među njima i u Požarevcu.

Foto: Grad Požarevac

„Mi smo u NIS-u najsrećniji kada podelimo nešto što je okrenuto najmlađima, kao što su ovi sportski tereni, koji će ostati i za buduće generacije“, rekao je Stefan Despotović, direktor departmana za eksterne komunikacije NIS – a.

Nenad Mitić direktor Sportskog centra Požarevac se zahvalio NIS-u i Gradu Požarevcu na ovoj investiciji koja će značajno doprineti razvoju sporta u gradu.

KOMENTARIŠI