Prvi humanitarni koncert u Srbiji za prikupljanje sredstava neophodnih za prevoz dece sa teškoćama biće održan u Kulturnom centru u Velikom Gradištu, 1. aprila, sa početkom u 20 časova.

Na koncertu će nastupiti Petar Pjer Bulatović, „Nezvani gosti“ i prijatelji, a ovom prilikom premijerno će biti prikazan i kratkometražni film „Svet o kome sanjam“ posvećen svoj deci koja maštaju o srećnom detinjstvu.

Koncert je organizovan uz podršku opštine Veliko Gradište i JU Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“, a gosti iz Gradiške, Republika Srpska, takođe će svojim prisustvom podržati naše zajedničke napore da ova opština bude prepoznata kao grad velikih ljudi i van Srbije i primer socijalne inkluzije koji će i ostale lokalne zajednice slediti za dobrobit čitavog društva.

Fejsbuk grupa Multiart – Vozači i iznajmljivači velikog srca Srbija obezbeđuje besplatan smeštaj i prevoz za decu i mlade sa bilo kojim oblikom invaliditeta, malignim i retkim bolestima i njihove porodice sa prostora bivše Jugoslavije. Takođe, prevoze decu na lečenje u velike zdravstvene centre i omogućavaju roditeljima besplatan smeštaj prilikom bolničkog lečenja deteta u Srbiji i inostranstvu.

Jelena Marković iz Velikog Gradišta i Boris Bijelović iz Vrbasa su kao osnivači Grupe nosioci srebrne plakete kompanije Večernje novosti za najplemenitiji podvig godine. Samo od jula prošle godine, posredstvom Multiart – Vozača i iznajmljivača velikog srca Srbija, putovalo je oko 300 osoba iz regiona.

Cena ulaznice za humanitarni koncert i premijeru filma je 200,00 dinara.

KOMENTARIŠI