Preminula jedna osoba od gripa u Požarevcu

Preminula jedna osoba od gripa u Požarevcu

Nove žrtve influence u Srbiji i prva u Braničevskom okrugu. Rumun star 45 godina prošle sedmice primljen kao hitan slučaj. U Čačku raste broj obolelih od gripa, naročito u prethodne dve nedelje

U Opštoj bolnici u Požarevcu od virusa gripa preminuo je pacijent iz Rumunije, star 45 godina, koji je prošle sedmice primljen kao hitan slučaj. Prema rečima direktora bolnice, Danka Nikolića, rumunski državljanin u Požarevcu je bio u prolazu, ali se javio kod njih jer mu je pozlilo. Analizama je potvrđeno da je preminuo od komplikacija izazvanih virusom gripa AH1.

-Trenutno na bolničkom lečenju od virusa gripa imamo šest pacijenata, ali niko od njih nije u rizičnom stanju. Kod nas je bila i jedna obolela beba, koja je prebačena za Beograd, ali ona je sad dobro i biće otpuštena na kućno lečenje – rekao je direktor Nikolić za Novosti.

U požarevačkoj bolnici i dalje je na snazi zabrana poseta ležećim pacijentima, uvedena 6. februara. U Braničevskom okrugu, na području Požarevca i još sedam opština, trenutno su 782 osobe obolele od gripa ili sličnog oboljenja, a najviše ih je iz starosne grupe od 30 do 65 godina.

1 KOMENTAR

  1. U vreme epidemije gripa u februaru 2018. skoro niko nije poštovao zabranu posete pacijentima već je bilo korupcije na osnovu priča drugih posetilaca ,obično van vizite ili uveče i prosečne cene podmićivanja su 2000 din što su sami govorili dok je moja porodica bila u poseti teško bolesnoj?i preminuloj za mesec dana,majci.Time su nadležni i odgovorni mnogi koji su doprineli širenju epidemije i fatalnom pogoršanju bolesti,što svi prećutkuju jer su pivezani interesno s neki su i optuženi zdrav.insp.

KOMENTARIŠI