Preminuo i drugi radnik kopa “Drmno”

Preminuo i drugi radnik kopa “Drmno”

U Urgentnom centru u Beogradu preminuo je radnik Nenad Đavolić (21) iz Maljurevca, koji je prošlog ponedeljka teško povređen na kopu “Drmno”. On je u Beograd prebačen u stanju opasnom po život, jer je zadobio teške prelome ruku i nogu prilikom prolaska ispod transportne trake. Pošto su ga kolege kasnije pronašle kako leži u jednom udubljenju u zemlji, gde ga je traka odbacila, on je hitno prebačen u požarevačku bolnicu.

Zbog teškog stanja, trebalo je da bude prebačen za Beograd, ali je zaključeno da bi transport bio rizičan jer je, zbog otvorenog preloma butne kosti, masnoća ušla u krvne sudove.

-Razmatrala se i mogućnost transpora helikopterom, koji je EPS planira da angažuje, ali je i to bilo rizično, jer bi radnik morao da se sanitetom vozi do gradskog hipodroma, gde bi helikopter sleteo – rekli su nam lekari Opšte bolnice.

U međuvremenu, u petak popodne, Nenadovo stanje se poboljšalo, pa je prevežen u Urgentni centar u Beogradu. Nažalost, i pored borbe lekara da ga spasu, on je ubrzo preminuo. Nikola je povređen u ponedeljak, a samo dva dana kasnije, u sredu, na kopu “Drmno” poginuo je Dušan Suzić (32), takođe zbog trake u pokretu, koju je trebalo da očisti. On je tada zadobio teške povrede glave i prelom ruke, a njegovo beživotno telo kasnije su otkrile kolege, pored bagera, na visini od oko 15 metara.

Istraga o ovim nesrećama na radu i dalje je u toku, pa zvaničnih saopštenja o uzrocima još uvek nema. Pretpostavlja se da su radnici stradali zbog svoje nepažnje, jer nisu poštovali pravila bezbednosti na radu. Ipak, tačan uzrok znaće se narednih dana, kao i odgovor na pitanje ima li u svemu ovome i odgovornosti rukovodilac službi na kopu “Drmno”.

1 KOMENTAR

  1. uzrpk se zna……strah od otkaza…….dobri momci i raqdnici ne ne uvide opasnost od pogona na kojima rade…jer ih je strah///

KOMENTARIŠI