Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

Petrući je preminuo danas oko 14 časova nakon što mu je u toku noći pozlilo u centru Beograda.

Uprkos tome što je sinoć na lice mesta došla Hitna pomoć, glumac Branislav Petrušević Petrući je danas preminuo. Ovu informaciju potvrdio je Petrućijev sin Marko.

Petrući je karijeru počeo kao član Indeksovog pozorišta, komedijskog radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru. Bio je i u programu Radija Beograd za koji je često pisao tekstove. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su da rade i vruće političke, ozbiljne emisije. Glumac je završio fakultet organizacionih nauka, smer kibernetika.

U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.

Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput “Petrući Brenći”, i od tad je poznat po tom nadimku “Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

Rođen je 09.05.1955. godine, u vreme kada je ekonomska situacija bila izuzetno teška kao i stanje u samoj državi.

Branislav Petrušević Petrući iza sebe je ostavio dva sina, Marka i Mateju. Sa suprugom Nadom bio je u braku preko 30 godina, a kako bi sprečili da im bračni život bude monoton, njih dvoje bi se često rastajali na par dana pa ponovo sastajali, dozvoljavajući tako jedno drugom slobodu kretanja i mišljenja.

Petrući je rado igrao tenis i učestvovao je na mnogim turnirima. Njegov moto glasio je “učiti i samo učiti” i možda je upravo to bio jedan od razloga zbog kojih je odlučio da učestvuje u emisiji VIP Veliki brat. Iako je u kući Velikog brata boravio svega nedelju dana, za to je rekao da mu je to bil još jedno bogato i lepo iskustvo, piše poznati.info.

Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio je u muzičkoj komediji “Hajde da se volimo 3”, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživeo veliku popularnost i u bioskopima ga je gledalo oko pet miliona gledalaca.

Njegova prva predstava “Izbori – jer ste vi to tražili” odigrana je čak 100 puta i pogledalo ju je preko 85.000 gledalaca. Osim nje, glumio je u raznim predstavama i učestvovao u brojnim emisijama. Neke od njih su: “Komplikovani prenos”, “Isus se vraća kući”, “Tri praseta”, “Ne ostavljaj me samog dok himna svira”, “Istočno od Rajha”, “Brat i mir”, “Svet ili ništa”, “Za šaku glasova”, “Izbori jer ste vi to tražili”, “U kući Velikog brata”, “Dno brate”, “Tamo daleko je sunce” i mnogim drugim.

U svojoj bogatoj karijeri sarađivao je s mnogim poznatim imenima sa estrade. Među njima su i Lepa Brena, Miroslav Ilić, Toma Zdravković, Velimir Bata Živojnović i drugi. Petrući je kao član Indeksovog pozorišta dobio nagradu Oskar popularnosti na koju je bio izuzetno ponosan.

KOMENTARIŠI