Vladan Milošević (45) iz Kasidola kod Požarevca, osuđen je u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu na sedam meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti Veljka Pavlovića (22) iz Sirakova.

Optuženom je izrečena i mera zabrane prilaska oštećenom u naredne tri godine. Ova presuda je pravosnažna, jer je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice optuženog.

On je osuđen jer je 6. novembra ove godine, oko četiri sata ujutru, u vidno alkoholisanom stanju i sa sekirom u ruci, došao ispred kuće oštećenog, koji mu je bivši šurak. Stojeći ispred kapije, pozivao ga je da izađe ili će da mu razvali ulazna vrata i preteći mu ubistvom.

Ukućani su tada pozvali policiju, koja ga je uhapsila i odredila zadržavanje od 48 sati. Milošević je priznao delo za koje se tereti, pravdajući se pijanstvom, jer je u krvi prilikom hapšenja imao 3,18 promila alkohola.

Inače, on je zbog nasilja nad Pavlovićem već bio osuđen, i to na šest meseci kućnog zatvora, uz jednogodišnju zabranu prilaska, koju je ovom prilikom prekršio, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI