Foto: The Sopranos screenshot

Toni Siriko, glumac najpoznatiji po ulozi mafijaša Pola Gvaltijerija zvanog “Poli Volnats” u seriji Sopranovi, umro je u petak u 80. godini.

Majkl Imperioli, koji je igrao Kristofera Moltisantija u seriji, odao mu je počast na Instagramu.

„Toni je bio kao niko drugi: bio je čvrst, odan i velikog srca, većeg od bilo koga drugog koga sam poznavao“, rekao je.

 

„Toni je bio kao niko drugi: bio je tako čvrst, odan i velikog srca kao bilo ko koga sam ikada poznavao”, napisao je. „Bio sam uz njega kroz toliko toga: kroz dobra i loša vremena. Ali uglavnom dobra. I mnogo smo se smejali. Odlično smo se uklopili kao Kristofer i Poli i ponosan sam što mogu da kažem da sam najbolje i najzabavnije uloge imao sa mojim dragim drugarom Tonijem. Nedostajaće mi zauvek“.

„Ponosan sam što mogu da kažem da sam uradio puno svog najboljeg i najzabavnijeg posla sa svojim dragim prijateljem Tonijem. Nedostajaće mi zauvek. On je nezamenljiv.”

Toni je rođen kao Đenaro Entoni Siriko, 24. jula 1942. godine, u italijanskoj porodici u Njujorku. U mladosti je imao mnogo problema sa zakonom, i povezivali su ga sa pravom mafijaškom porodicom, klanom Kolombo. Hapšen je čak 28 puta, prvi put kad je imao svega 7 godina. Bio je u zatvoru dva puta, jednom zbog oružane pljačke, a drugi put zbog nezakonitog posedovanja oružja.

Igrao je gangstere u više od deset mafijaških filmova, uključujući “Dobri momci” Martina Skorsezea.

Njegov brat, Entoni Siriko, objavio je na Fejsbuku da je iza Tonija ostalo dvoje dece, unuci i „mnoga druga rodbina“.

KOMENTARIŠI