Foto: Urban City / B.P.

-Pokret Jasno i glasno je podneo je krajem avgusta prošle godine predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije, budući da je po stupanju na dužnost v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Aleksandar Dimitrijević je doneo novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta, čime je omogućeno da njegova supruga, Jagoda Dimitrijević, dobije radno mesto na određeno vreme, te posledično i na neodređeno vreme, na osnovu saglasnosti Ministarstva, navodi se u saopštenju Pokreta Jasno i glasno.

-Prethodno je Aleksandar Dimitrijević bio na čelu Nadzornog odbora ovog preduzeća, a njegova je supruga primarno primljena po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima. Tada smo istakli da je ovde reč o grubom kršenju pravila o sukobu interesa, kao i pravnih i običajnih norme o nadzoru nad kvalitetom i kontrolom kvaliteta vode, dodaje se.

Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

U skladu sa ovlašćenjima Agencije, predloženo je da uputi preporuku o razrešenju A. Dimitrijevića. Da pravda spora, ali, dostižna dokazala je Agencija za borbu protiv korupcije, tako što je upravo i donela navedenu preporuku u skladu sa ovlašćenjima koje ima. Agencija je ocenila da je imenovani teže povredio Zakon i da je jedina odgovarajuća mera razrešenje.

Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

Na potezu je sada gradska uprava, zaključno sa skupštinom Grada, koja je prema zakonu dužna da Agenciju u roku od 60 dana od prijema ovog rešenja obavesti da li je po preporuci postupila. Da li će Grad i ovog puta zažmuriti na očigledne dokaze ništavih ili nezakonitih radnji ovog funkcionera, ili će konačno direktor čiji je mandat obeležio ništavi izbor , milionska šteta za Grad zbog spornog ugovora o zakupu, nepotizam i drugo otkriveno, ili što će se tek otkriti, ostaje da se vidi, zaključuje se u saopštenju za medije.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI