Foto: Urban City // I. Popović

Požarevačka gimnazija na današnji dan, 24. septembra obeležava 158 godina od osnivanja.

Podsećamo da od januara 1989. škola nosila ime Gimnazija „Jovan Šerbanović“, a od školske 1990/​91. postoji kao gimnazija sa društvenojezičkim i prirodnomatematičkim smerom. Od školske 2001/2002. godine škola nosi naziv Požarevačka gimnazija i kao svoj dan obeležava 24. septembar, dan kada je Ukazom kneza Mihaila nastala polugimnazija u Požarevcu.

Foto: Požarevačka gimnazija

Povodom Dana škole, u ponedeljak, 23. septembra je otvorena likovna kolonija i održan je žreb za fudbalski turnir. Danas je ranije održan košarkaški i fudbalski turnir.

Foto: Urban City // I. Popović

Ono što je najbitnije, danas je Požarevačka gimnazija dobila nove kabinete za informatiku i hemiju.

Foto: Urban City // I. Popović

Kabinete su svečanim presecanjem vrpce otvorili Danijela Žukovski, direktorka Požarevačke gimnazije i Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca.

Foto: Urban City // I. Popović

Kabineti za informatiku koštali su preko 2,55 miliona dinara sa porezom. Oni su opremljeni sa 34 monitora od 21,5 inča, kao i novim računarima, po 16 u svakom kabinetu. Profesori će takođe koristiti nove računare, a kabineti imaju projektor i štampače.

Foto: Urban City // I. Popović

Pavlović je ovom prilikom podsetio na ulaganja u ovu školu. Od Ministarstva pravde dobijeno je četiri miliona dinara za sanitarne čvorove. Lokalna samouprava je u prethodnoj godina pomogla sa šest miliona dinara za krov škole, pre toga Ministarstvo prosvete je dalo osam miliona dinara za sanaciju fasade.

Foto: Urban City // I. Popović

Lokalna samouprava je uložila i dodatnih 500.000 dinara za sanaciju i obeležavanje sportskih terena, kao i dva miliona dinara za podove i stolariju. Pavlović je najavio da će se ulaganje u školu nastaviti i tokom narednih godina.

Obeležavanje Dana škole nastavljeno je Svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevac i dodelom priznanja i zahvalnica.

KOMENTARIŠI