Presuda u Požarevcu: Deset godina zatvora za saizvršilaštvo u teškom ubistvu

Presuda u Požarevcu: Deset godina zatvora za saizvršilaštvo u teškom ubistvu

Foto: Urban City

Na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Požarevcu, Mališa Dragutinović (52) iz Knežice, osuđen je na 10 godina zatvora, za saizvršilaštvo u teškom ubistvu Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice.

Izrečena presuda nije pravosnažna, jer optuženi ima pravo žalbe Apelacionom sudu. Prvooptuženi za ovaj zločin, Nebojša Milošević (35) iz Knežice, u avgustu je pravosnažno osuđen na 30 godina i upućen je na izdržavanje kazne. Njegovom saučesniku suđenje je ponovljeno, kako bi se utvrdilo da li je kod njega bilo umišljaja.

Zločin za koji se optuženi terete dogodio se 27. septembra 2018. godine, dok se Slavoljub iz Petrovca na Mlavi vraćao biciklom kući u Melnicu. Optuženi su ga pratili autom, a onda je Nebojša, dok je Slavoljub uzbrdo gurao bicikl, prišao s leđa i drvenim kocem ga više puta udario u glavu i tako usmrtio. Iz džepa mu je uzeo 20 evra i 300 dinara, a zatim njegovo telo ostavio u kanalu pored puta. Prvobitno se sumnjalo da je Slavoljuba udario auto, ali su obdukcijom otkrivene povrede glave nanete tupim predmetom.

Nebojša je razotkriven jer su se na biciklu nalazili njegovi otisci. Naime, on se sa Slavoljubom sreo u Petrovcu, nakon što je ovaj uzeo bicikl sa servisa.

Nebojša mu je tada pokazivao kako rade neke komande na biciklu i tako je ostavio otiske. Nakon toga je odlučio da ga opljačka, pa je u pomoć pozvao Mališu, da dođe svojim autom kako bi pratili Slavoljuba, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI