PRESUDA U POŽAREVCU: Tri godine zatvora za gaženje bicikliste (21)

PRESUDA U POŽAREVCU: Tri godine zatvora za gaženje bicikliste (21)

Nebojša je optužen da je 3. jula prošle godine u Lučici, oko 3.20 ujutro, vozeći automobil „Reno megan“, iz neutvrđenih razloga prešao na levu stranu puta i direktno udario Trbanosa, koji je vozio bicikl, prenosi list Kurir na svom web portalu.

Nebojša Živanović (32) iz Lučice kod Požarevca postigao je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Požarevcu koji je požarevački Viši sud prihvatio. Sporazum predviđa zatvorsku kaznu od tri godine i dve godine zabrane upravljanja vozilom B kategorije zbog pogibije Darka Trbanosa (21) iz Prugova.

Nebojša je optužen da je 3. jula prošle godine u Lučici, oko 3.20 ujutro, vozeći automobil „reno megan“, iz neutvrđenih razloga prešao na levu stranu puta i direktno udario Trbanosa, koji je vozio bicikl iz pravca Požarevca prema Lučici. Nesrećni mladić je od siline udarca preminuo na mestu.

Posle hapšenja i sprovedene istrage, Nebojša je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenoj osobi. Veštačenja su pokazala da je i nesrećni Trbanos imao određenu količinu alkohola u krvi, kao i da mu bicikl nije bio propisno osvetljen.

KOMENTARIŠI