Kamere čuvaju koverte za nagradnu igru

Kamere čuvaju koverte za nagradnu igru

Za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" interesovanje sve veće

Sve je veće interesovanje za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”. Građani su dosad poslali ukupno 2,5 miliona koverata, a u sredu je oboren i dnevni rekord – za 24 časa stiglo je skoro 300.000 koverti. Sve prispele koverte sa fiskalnim isečcima su 24 časa pod video-nadzorom, a u objekat gde se čuvaju ulazi se sa posebnim ovlašćenjem.

 Ljubomir Ostojić, zamenik direktora funkcije poštanske mreže, rekao je u sredu da se mašina za proizvodnju koverti ne gasi. Dnevno “izbaci” 240 do 270.000 koverata, a gotovo toliko i građani dnevno preuzmu.

– U Regionalnom poštansko-logističkom centru “Beograd” sortiramo oko milion različitih pošiljaka dnevno – rekao je Ostojić. – Kada sortiramo nagradne koverte, stavljamo ih u posebne vreće koje su obezbeđene zatvornicama. Svaka zatvornica ima svoj bar-kod koji se skenira u večernjim satima, nakon prispeća u centar. Tada se vreće otvaraju i koverte se stavljaju za sortiranje.

Zbog velikog interesovanja, građani dnevno mogu pojedinačno preuzeti po tri koverte. Od početka igre proizvedeno je 5.650.000 koverata, a preuzeto njih 4,5 miliona.

INFORMACIJE

Pošta je od u sredu otvorila poseban broj u Kontakt centru 011 3607 567. Pozivom na ovaj broj, građani mogu da dobiju informacije o dostupnosti besplatnih koverata za nagradnu igru, svakim radnim danom i subotom od 8 do 20 časova, a nedeljom od 8 do 15 časova.

KOMENTARIŠI