Vladan P. (39) iz Kruševca osuđen je na 4,5 godina zatvora, dok su četiri godine dobili njegov sugrađanin Milan. N. (39) i Nišlije Bojan P. (48) i Srđan J. (29) zbog razbojništva.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu, zbog razbojništva nad bračnim parom Stević iz Poljane, Vladan P. (39) iz Kruševca osuđen je na 4,5 godina zatvora, dok su četiri godine dobili njegov sugrađanin Milan. N. (39) i Nišlije Bojan P. (48) i Srđan J. (29).

Prema navodima optužnica Višeg javnog tužilaštva, oni su se u avgustu prošle godine sakrili u štali Stevića i tu ih ujutru napali i pretukli. Nakon toga su ih vezali i preko lica im zalepili selotejp traku, a onda otišli u kuću i izvršili premetačinu. Iz kuće su odneli aktn tašnu, ne proveravajući njenu sadržinu.

Prema dojavi koju su imali, verovali su da je u njoj sakriveno 30.000 evra, ali tamo se nalazio samo jedan escajg. Tokom bekstva autom, oni su se razdvojili kod jednog salaša, sa koga su Vladan i Milan ukrali dva bicikla i na njima nastavili bekstvo. Međutim, pošto se Stević, u međuvremenu, oslobodio i pozvao policiju, begunci su ubrzo uhapšeni, sem Vladana, koji se skrivao do prošlog novembra.

Sva četvorica uhapšenih, koja su posle prvostepene presude puštena iz pritvora, od ranije su poznata policiji, jer su osuđivani za različita krivična dela.

KOMENTARIŠI