Preuzeta kompletna oprema za novi BTO sistem: Počela garancijska ispitivanja

Preuzeta kompletna oprema za novi BTO sistem: Počela garancijska ispitivanja

Novim sistemom stvoreni su uslovi za stabilnu proizvodnju za potrebe postojećih termokapaciteta i novog B3, koji je u izgradnji.

 Potpisivanjem sertifikata o preuzimanju preostala tri paketa opreme, transportera sa transportnim sistemom, odlagača i trafostanice „Rudnik 5“ 110/6 kV, između predstavnika EPS-a, ogranka „TE-KO Kostolac“ i kineske kompanije CMEK, zvanično je stavljena tačka na realizaciju ugovora montaže VI BTO sistema za površinski kop „Drmno“. Dokumenta o preuzimanju bagera „SchRs-1400“ potpisana su pre tri meseca.

– Potpisivanjem sertifikata 2. decembra u Kostolcu i zvanično je ogranak „TE-KO Kostolac“ preuzeo opremu na korišćenje i počeo je da teče garantni period od dve godine – rekao je Radan Radović, rukovodilac projekta druge faze sekcija dva – rudarski deo. – U novembru 2013. potpisali smo ugovor koji je u maju 2015. godine stupio na snagu. Naglasio bih da je kompletan posao završen u ugovorenom roku za izvođenje radova od 47 meseci, koji je počeo da teče 4. januara 2016. godine. U ime projektnog tima želeo bih da čestitam svim učesnicima na uspešno obavljenom poslu.

Veselin Bulatović, direktor za proizvodnju uglja u ogranku „TE-KO Kostolac“, ocenio je da je ovo izuzetno važan dan za EPS i rudarski sektor ogranka „TE-KO Kostolac“.

– Preuzimanjem preostale opreme završava se investicioni ciklus kojim je PK „Drmno“ dobio savremenu i moćnu rudarsku mehanizaciju, koja je u funkciji daljeg razvoja. Novim sistemom stvoreni su uslovi za stabilnu proizvodnju za potrebe postojećih termokapaciteta i novog B3, koji je u izgradnji – kazao je Bulatović.

Ren Kajlung, direktor ogranka CMEK-a za Srbiju, rekao je da je CMEK ispunio ciljeve i da su sve strane pokazale svoje mogućnosti. On je zahvalio svim učesnicima na realizaciji projekta. Poručio je da će CMEK učiniti sve prema projektu i tehnologiji eksploatacije mašina i da će ulagati napore da i dalje radi u Republici Srbiji na realizaciji drugih projekata, a sve u cilju njenog daljeg uspešnog razvoja.

KOMENTARIŠI