Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv koronavirusa.

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti doneta odluka da se da dodatna finasijska pomoć za one koji su se vakcinisali.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja. Građani će u u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astrazeneka i Sputnjik V.

Vlada još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv koronavirusa, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa, poručuju iz Vlade.

Vučić je danas rekao da je važno motivisati ljude da se do kraja maja vakcinišu. Navodi da će zbog toga autobusom krenuti po selima Srbije da razgovara sa građanima.

Vučić: Tri hiljade dinara za sve vakcinisane

2 KOMENTARA

  1. Taman ce mi dobro doci da kupim agaricus suplement za alergije,to mi je jedini spas od alergije,jednostavno sam prodisala ,hvala….

KOMENTARIŠI