Još pet dana ostalo je za prijavu građana za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, pošto je poslednji dan kada će država uvažiti prijavljivanje 5. jun. Dakle, ukoliko se još uvek niste prijavili, petak je poslednji rok da to učinite.

Do sada se za ovu pomoć putem sajta Uprave za trezor ili telefonski prijavilo oko 4,2 miliona građana. Kako novac svakodnevno legne na račune oko pola miliona građana, do sada je praktično isplaćena polovina prijavljenih. Danas će novac biti uplaćen na račune još 1,35 miliona građana.

Onima koji se budu prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen najkasnije do 7. juna.

Važno je napomenuti da se novac ne isplaćuje po redosledu prijave i ne zavisi od toga ko se kog dana prijavio, već od toga u kojoj banci je prijavljen račun. Praktično, država odlučuje o bankama na čije će račune puštati novac kog dana.

Takođe, moguće je i da se novac na račune jedne banke pušta u nekoliko krugova, tokom nekoliko dana, što je i odgovor na česta pitanja građana poput “zašto sam ja dobila sto evra, a nije moj suprug koji je u istoj banci i koji se prijavio za pomoć istog dana kao i ja”.

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. On je dodao da su oni koji i dalje nemaju važeću ličnu kartu, a što je uslov za prijavu za pomoć od 100 evra, dobili još vremena da izvade taj lični dokument.

“Naravno, potrebno je da ispunjavaju druge propisane uslove, odnosno da su punoletni državljani Republike Srbije sa aktivnim prebivalištem u našoj zemlji”, rekao je ministar.

KOMENTARIŠI