Foto: Urban City / B.P.

Komisija koju je formirala Opšta bolnica utvrdiće šta se desilo 23. marta.

Komisija koju je formirala naša bolnica utvrdiće šta se desilo 23. marta i da li je prilikom lekarskog pregleda došlo do pucanja vodenjaka ili ne, rekao je, za “Novosti”, dr Danko Nikolić, v. d. direktora Opšte bolnice u Požarevcu. Protiv osoblja ove bolnice krivičnu prijavu za ubistvo deteta najavili su bračni par Marina i Darko Savić.

Marina je pre dva dana podnela zahtev požarevačkoj bolnici da utvrdi ko je kriv za smrt njenog sina i da porodici u roku od tri dana ustupe posmrtne ostatke radi sahrane. Kako tvrdi, u bolnicu se javila 23. marta, u 18. nedelji trudnoće, jer je malo prokrvarila. Prethodnog dana na redovnom ultrazvuku sve je bilo u redu. Tokom pregleda u bolnici, po njenim rečima, lekarka joj je probušila vodenjak, nakon čega su joj dali injekciju za izazivanje porođaja.

Savići su na sastanku sa menadžmentom bolnice, ove nedelje, imali uvid u medicinsku dokumentaciju i tvrde da se neke stvari ne poklapaju, počevši od vremena prijema do toga ko ju je primio i pregledao.

– U ovom slučaju došlo je do pobačaja, a ne do porođaja. Sa 17 punih nedelja mi još nemamo formiranu bebu. Šta se tačno desilo znaćemo kada Komisija sačini izveštaj, a to će biti tek krajem sledeće nedelje. Posle toga možemo da obavestimo javnost – kaže dr Nikolić.

KOMENTARIŠI