Prijavite se za učešće u projektu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih...

Prijavite se za učešće u projektu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“

Foto: Urban City / B.P.

Pozivaju se zainteresovani poslodavci sa teritorije Grada Požarevca, koji imaju potrebu za angažovanjem novih radnika, da se prijave za učešće u projektu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“.

Projekat finansira Švedska vlada, preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida, a realizuje nemačka organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ u saradnji sa GU Požarevac.

Odabranim poslodavcima će u celosti biti refundirani troškovi angažovanja radnika u periodu od šest meseci (zarada, porezi, doprinosi, troškovi prevoza, toplog obroka). Maksimalni iznos refundacije svih mesečnih troškova je određen i iznosi 560 evra po zaposlenom.

Ukupno 10 nezaposlenih lica sa prebivalištem na teritoriji Grada Požarevca, koji pripadaju jednoj od kategorija socijalno ugroženih lica koji su definisani kao ciljna grupa projekta, mogu da budu angažovani kroz projekat kod odabranih poslodavaca.

Odabrani poslodavci će biti uključeni u selekciju nezaposlenih lica koji će biti angažovani. Angažovanje lica će biti sprovedeno u formi plaćene šestomesečne radne prakse tokom koje će svim polaznicima biti omogućeno da se upoznaju sa radnim okruženjem poslodavca, procesom i tehnologijom rada čime će polaznici povećati svoje radne kapacitete i/ili unaprediti sopstvena znanja i veštine. Napredak polaznika redovno će pratiti mentori, angažovani od strane Helpa.

Nakon realizacije radne prakse, poslodavcima koji odluče da angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, biće omogućeno da konkurišu za dodatnu pomoć.

Rok za predaju prijava (uredno popunjene konkursne dokumentacije) je petak, 12. januar 2024. godine, najkasnije do 14 časova.

Za dodatne informacije kontaktirati nadležnu Help kancelariju na jedan od sledećih brojeva telefona: 011 30 46 340, 30 46 341 ili putem elektronske pošte helpbg@help-serbia.org.rs.

Informativni sastanci za sve zainteresovane poslodavce će se održati u maloj sali Kulturnog centra (Trg Dr. Zorana Đinđića 4), u sledećim terminima:
• utorak 26.12.2023. u 12:00 č;
• utorak 09.01.2024. u 12:00 č

Popunjenu konkursnu dokumentaciju, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica potrebno je poslati poštom na Help Beograd, Učiteljska 52, 11000 Beograd, ne kasnije od 12. januara 2024. godine.

Popunjena, overena i skenirana konkursna dokumentacija može se poslati i elektronskom poštom na imejl adresu: helpbg@help-serbia.org.rs najkasnije 12. januara 2024. godine do 14 časova.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti popunjavanjem forme na dugme Prijavi se

https://help-serbia.org.rs/wp-content/uploads/2023/12/1-Javni-poziv-za-poslodavce-Pozarevac-final.pdf

https://help-serbia.org.rs/wp-content/uploads/2023/12/Kriterijumi_uslovi-za-poslodavce-Pozarevac-final.pdf

KOMENTARIŠI